Що видає підробку
Визначити фальсифікат чорної ікри просто, якщо проявити уважність і пильність.
Відповіді часто лежать на поверхні, але люди їх не бачать. Перевіряти можливий факт підробки потрібно навіть в хороших магазинах і супермаркетах.
- Наліт на продукті. Його бути не повинно, інакше це явна ознака фальсифікату. Для цього завжди вибирайте ікру в склі, щоб була можливість вивчити вміст;
- Розміри зерен. Якщо це мікс з чорної та підробленої ікри, то самі ікринки будуть відрізнятися між собою за розміром. Уважно придивіться до цього;
- Нахил банки. Простий і швидкий тест, який показує підробку. Краще нахиляти відкриту банку. Але можна і закриту. Хороший продукт має мінімум рідини, а тому ікринки не будуть плавати і стікати по стінках;
- Грудки і злиплі зерна. Ще одна характерна ознака імітації. У цій ікрі нічого подібного бути не повинно;
- Структура. У оригінального продукту зерна розсипчасті, а також легко відокремлюються один від одного;
- Запах. Цей товар відрізняється вираженим рибним ароматом, або запаху не має. У штучної ікри застосовують синтетичні ароматизатори. Тому запахи завжди різкі;
- Дегустація. Покладіть кілька зерен у рот, щоб спробувати їх лопнути. Справжня ікра осетрових легко лопається. Імітація з желатину або водоростей щільна, наче гума. Зерна можуть не лопатися взагалі, або з великими труднощами. Частіше оболонки немає, і ікра жується, немов це шматочки мармеладу;
- Ікра і окріп. Простий, але наочний тест. Оригінальний продукт ніколи не буде розчинятися, а ось підробка буде. Це відбувається через розчинення желатину і хімічних компонентів;
- Зерна і холодна вода. Якщо кинути справжні зерна у воду, то нічого не станеться. Вони будуть плавати. Штучні аналоги містять барвники, а тому починають фарбувати воду.
Ось так можна легко ідентифікувати підробку і не дозволити себе обдурити.