Як відрізнити чорну ікру від підробки

Порівняльна характеристики підробки чорної ікри і оригіналу. Як правильно відрізнити фальсифікат від оригінальної продукції. Визначення за зовнішнім виглядом і властивостями

Категорії фальсифікату

Підробку можна розділити на 4 категорії:

  • Підфарбовування ікри не осетрової породи. Тут все просто. Використовуються икорные зерна щуки, тріски. Іноді це мойва або палтус, які також можуть зовні нагадувати делікатесну ікру. Сама по собі ця ікра світла. В неї додають барвник, що дозволяє отримати імітацію. Причому підфарбовування буває двох типів. Її продають як самостійний продукт, або ж підмішують до справжньої ікри. Це знижує витрати на оригінальний продукт. Продавати банку за кілька тисяч рублів, де тільки 30-40% цієї чорної ікри, вкрай вигідно. Плюс відрізнити її складніше;
  • Штучна імітація. Створюється на основі морських перероблених водоростей. Сюди додають барвники, смакові добавки, а також інші інгредієнти;
  • Імітація з желатину. Фактично це желатинові кульки, які змішуються з хімічними добавками. Вони потрібні для додання структури, кольору і смакових характеристик;
  • Браконьєрська ікра. Взагалі це не підроблена чорна ікра. Але риба виловлюється незаконно. Все одно такий продукт потенційно небезпечний, адже вылавливаемая риба живе на дні водойм. Тут концентруються небезпечні та шкідливі речовини. Їх поглинає риба, а потім разом з ікрою їх їдять люди.

Справжню чорну ікру отримують з осетрових порід риби, що вирощується на спеціальних фермах з дотриманням всіх умов і вимог безпеки.

Про смак і вартості цього продукту можна сперечатися нескінченно, але це визнаний у світі делікатес. Витрачаючи на нього такі гроші, ніхто не захоче замість справжньої ікри є желатин або морські водорості.

Це як і у випадку з підробленими Хенесі ХО. Дорогий Коньяк і елітний, а за фактом в пляшці може перебувати дешевий тризірковий коньяк або пофарбований самогон.