Як відрізнити підроблений мед з маточним молочком від оригіналу

Докладне керівництво щодо визначення оригінальності меду з маточним молоком. Як не купити підробку? Які недоліки у підробленої продукції? Читайте всі особливості порівняння

Здрастуйте, шановні читачі! Користь меду переоцінити складно. І особливо, якщо це мед з молочком бджолиної матки. На жаль, не все те, що продається під такою назвою, є справжнім продуктом.

Бо сьогодні говоримо про мед з маточним молочком — як відрізнити підробку.

Для початку потрібно зрозуміти, що це за молочко, і чому такий цінний продукт, а також корисний.

це таке

Перш ніж перейти до питання про підробки, варто поглянути на натуральний матковий мед.

Мед з молочком вважається унікальним продуктом, одержуваним у результаті життєдіяльності бджіл. Це вишукане ласощі, а також лікарський засіб.

Виходить із суміші меду різних сортів і маточного молочка. Це речовина, яка виробляє бджолина матка для живлення своїх личинок.

Зовні виглядає як біляста в’язка субстанція. Колір варіюється від жовтуватого до ніжно-кремового. Це обумовлено тим, що в склад включають в основному світлі види меду, а також білий колір надає саме молочко.

Ще причина білого кольору у використанні вже кристалізованого меду. Його механічно перемішують, що дає ефект кремовості.

Хоча до складу входить мед і молоко, процентна частка останнього мінімальна. Пропорція становить 1 до 100. На 1 кілограм меду йде всього 10 грам молочка.

Важливо додати його відразу, мінімізуючи контакт молочка з повітрям і сонячним промінням. Інакше втрачається користь.

Молочко можна додавати в свіжий мед. Через біологічно активних речовин виникає реакція, і всі корисні властивості втрачаються.

Продукт цікавий. Здатний вилікувати не одне захворювання. Якщо спіткала хвороба, то маточне молочко можуть призначити разом з перевіреними промисловими лікарськими препаратами.

Важливо додати, що маточне молочко продають і у вигляді капсул. З нього витягують всю вологу, пресують, і отримують таблетки.

Ціна 1 грама цього молочка матки становить близько 1500 рублів.

Види підробок

Тепер треба зрозуміти, який мед з маточним молочком підробка.

Найпростіше уникнути фальшивки шляхом купівлі на перевіреній пассике. У чистому вигляді молочко зберігає корисні властивості близько 15 хвилин. З-за цього його розбавляють.

Висока цінність, а також вартість такого продукту призвела до появи підробок.

Самі пародії на маточне молочко бувають декількох видів.

Молочко в свіжому вигляді не підробляють. Це неможливо. У чистому вигляді поїсти продукт можна в процесі відкачування меду.

  • Заморожене молочко. Під виглядом натурального продукту продають штучні маси желеподібної консистенції. Буває білого або кремового кольору. Причому підробки імітують не тільки кольору, але також запах і смак з кислинкою;
  • Адсорбированное ласощі. Йде процес видалення вологи. Адсорбент визначає зовнішній вигляд. Це допомагає шахраям;
  • Консервоване в меді. Найпопулярніший вид підробки. В мед додають барвник, а також загусник. Ще часто збивають сироп з цукру з добавками в міксері;
  • Лиофилизированное молочко. Це 100% натуральний продукт, який використовується в медицині. Підробляється вкрай рідко. Причина проста. Товар не сильно затребуваний у широкому колу клієнтів.

Унікальна властивість, а також особлива умова отримання продукту є причиною високої вартості.

Але користь меду з молочком приваблює людей. З-за цього недобросовісні виробники продають підробки під виглядом оригіналу.

Як відрізнити підробку

Є кілька способів, які допоможуть виявити фальсифікат.

Ще існують прості, але ефективні експерименти. Домашні тести дадуть потрібні відповіді.

Вартість

Як відомо, маточне молочко — секрет із слинних залоз годують бджіл. Біла суміш виділяється в спеціальні маточники. Кількість молока значно менше, ніж меду.

Збирати натурпродукт складно. Його потрібно захищати від сонця і повітря. Тому дотримуються особливої технології.

Багато молочка зібрати неможливо. Ще складність в тому, що невеликі порції розподілені по окремих клітинок. Все це зумовлює високу вартість. За 1 грам вимагають мінімум 1500 рублів.

Якщо пропонують дешевий варіант, який відрізняється від цієї суми, то це підробка.

Якщо говорити про мед з молочком, то тут ціна починається від 3500 рублів за 100 грам. Дешевше продають в основному фальсифікат. У деяких фейках немає ні молока, ні натурального меду. А тільки цукровий сироп, а також барвники, харчові добавки та ін

Упаковка

Мед з додаванням бджолиного молочка — це дорогий продукт. Тому у великих тарах ніколи не продають.

Виробники надають упаковці привабливий зовнішній вигляд. Це потрібно, щоб покупці звертали увагу. Якщо це субстанція з пластикових відрах і з наклейками рівня друку на домашньому принтері, то це підробка.

Є виняток. Це продаж на спеціальних ярмарках меду.

На деяких банках є захисна пломба. Захищає від злому, а також підміни вмісту ємності.

Колір

За рахунок додавання маточного молочка, а також механічного перемішування, мед стає світліше.

Але якщо склад абсолютно білий, це ознака підробки.

Натуральний продукт жовтуватий, кремовий, або з золотистим відтінком.

Ще дивіться на наявність дрібних повітряних бульбашок. З’являються з-за ретельного механічного перемішування. Відсутність пухирів говорить про підробку.

Смак і запах

З-за молочка запах меду трохи приглушається. Але повинен залишатися аромат, характерний для сорту бджолиного ласощі.

Присмак навіть від невеликої кількості молока змінюється. З’являється легка гірчинка, а також кислинка. Солодкість і терпкість частково йдуть. Є тривалий післясмак.

Домашня лабораторія

Як і за аналогією зі звичайним підробленими медом, а також фальсифікатом донникового меду, фальсифікат маточного продукту можна визначити шляхом простих експериментів. Вони проводяться в домашніх умовах.

  • Розчинення у воді. Якщо це справжні ласощі, то осаду або жирної плівки у воді не буде. На смак напій виходить гіркуватим або солодко-кислим;
  • Крапля йоду. Потрібно нанести трохи йоду на товар. В оригінальному продукті крохмаль не використовується. Тому 2-3 краплі йоду не дадуть ніякого ефекту. Якщо виникне реакція, і склад стане синім, то це фальшивка;
  • Розпечений ніж. Вістрі може стати чорним, а також з’явиться характерний запах паленого цукру. Це говорить про наявність у складі цукрового сиропу;
  • Тест хлібом. Солодкість потрібно нанести на окраєць хліба. Через кілька хвилин дивіться на результат. Якщо хліб розмокнув, то це фейк. Натурпродукт залишає хліб сухим;
  • Аркуш паперу. Як і у випадку з хлібом, матковий мед потрібно нанести на папір або серветку. Якісне ласощі веде себе як віск. Не розтікається, а також не зволожує папір. Фальсифікат тече і вбирається;
  • Оцет. За допомогою оцту можна визначити наявність крейди у складі. В оцет додається трохи меду. Якщо починається пузирування, то це підробка;
  • Відкритий вогонь. При тестуванні оригінального маточного меду нічого не станеться. Ніяк на вогонь складу реагувати не буде. Підробки горять, змінюють колір, а також виділяють густий дим, сморід і шиплять.

Краще провести не один, а відразу декілька тестів. Універсальних способів перевірки немає. Варто тестувати в комплексі.

у підсумку

Маточне молочко — це дорогоцінний продукт життєдіяльності бджіл. Має високу цінність. Завдяки йому виростають нові бджоли, які збирають мед.

Поєднання меду з молочком дає відмінний ефект в плані смаку, а також користі. Це справжні ласощі. Делікатес серед солодощів. Не дарма рекомендують вживати при різних захворюваннях.

Але попит і цінність призвели до появи підробок. Ідентифікувати їх можна. Але потрібно проявити уважність, а також задіяти кілька простих способів перевірки на натуральність.

Краще це робити до покупки. Віддавати величезні гроші, а потім дізнаватися, що це цукровий сироп з барвником і згущувачем, не найкраща перспектива.

Пробували матковий мед? Як він на смак і аромат? Відчули користь? Чи є різниця з звичайним медом? У чому вона проявляється?

Чекаємо відповідей.

На цьому все. Будемо прощатися. Спасибі за увагу!

Підписуйтесь, коментуйте, а також задавайте питання і розповідайте друзям про проект!