Ємність з водою
Треба взяти каструлю або таз, і наповнити його звичайною холодною водою.
Потім налийте в чарку або стакан вино. Тепер головне акуратно опустити в склянку воду. Слідкуйте за поведінкою вина і води.
Якщо алкоголь почав активно змішуватися, а також забарвлювати воду, то це дешева підробка, або алкоголь низької якості. Тут є барвники. При витяганні склянки в ньому буде вода.
Коли ж реакція мінімальна, і вино немов поступово розтікається по воді, не фарбуючи її, це ознака якості. Вино сьогодення.
Харчова сода
соду можна Знайти в будь-якій квартирі і будинку. Зазвичай її купують один раз і на все життя. Вона стане в нагоді зараз.
Візьміть склянку або келих, і налийте туди 10-20 мл вина. Потім додайте на краю ложечки соду. Дивіться на реакцію.
Якщо реакція з’явилася, і напій став чимось сірим, зеленим і блакитним, перед вами оригінал. Вся справа у фруктовому крохмалі. Він реагує на луг. Звідси такий результат.
Синтетичні вина, де використовується вода, спирт, а також барвники та ароматизатори, на соду ніяк не реагують.
Будьте уважними. Є ряд сайтів, які розповсюджують брехливу інформацію. Нібито натуральні вина ніяк не повинні реагувати на соду. Якщо вивчити елементарну хімію, а також поглянути на хімічний склад вина, то стане ясно, що вона зобов’язана вступати в реакцію з лугом. А сода — це найпопулярніший в побуті вид лугу.