Як відрізнити справжнє вино від підробки

Відмінності між підробкою вино і оригіналом. Без досвіду експертної оцінки визначити справжність читайте в наочній статті. Якою буває фальсифікат

Привіт! Вино — благородний напій. Історія триває не одне століття. Існує різноманітність сортів винограду, а також самого вина. Цей напій люблять чоловіки і жінки. І від натурального смачного вина отримуєш справжнє задоволення. А від фальсифікату немає. Тому буде справедливо дізнатися, як відрізнити справжнє вино від підробки.

Знайти різницю можна різними способами.

При покупці в магазині можна тільки вивчити пляшку, етикетки, а також вміст крізь скло.

Дегустація дає більше можливостей. Є спеціальні тести для визначення натуральності, а також справжності благородного алкогольного напою.

Як розпізнати підробку

Спочатку про те, як відрізнити вино від підробки, і що видає продукт сумнівної якості.

Є кілька міфів, ілюзій, в які люди продовжують вірити. А тому роблять помилки при купівлі алкоголю.

-Що можна взяти з матеріалів про підроблені коньяки, а також підроблений віскі.

Але вина свої особливості.

Запах

Якщо пляшка вже відкрита або куплена, то повертати її в магазин навряд чи будуть.

При відкритті вина потрібно принюхатися відчути запах. Яскраві, а також спиртові аромати відразу говорять, що це підробка.

Хороше вино не має виражених, яскравих і синтетичних запахів.

Якщо напій нагадує дешеву жувальну гумку, або ягідний нектар, то тут напевно використовували ароматизатори.

Вартість

Один із способів, як відрізнити підроблену вино від цього. Це ціна пляшки.

Якісне вітчизняне вино коштує від 300 рублів. Імпортні пляшки краще брати за ціною від 700 рублів і вище.

Все, що дешевше, вже пародія на вино. Це винні напої, а також продукти на основі сировини низької якості. Називати їх ім’ям благородного напою не можна.

Пробка

Раніше вважалося, що пробка гвинтова означає підроблене вино. Нібито тільки дешеві напої можуть продаватися з такою кришкою.

Це не так. Все більше виноробів переходять на дихаючі гвинтові пробки. Прихильники класики залишилися вірними кірковим пробок.

На пробки зверніть увагу. Якщо вони кришаться, легко ламаються, а також неприємно пахнуть, то вино зберігалося неправильно.

Денце

Був у радянські часи спосіб, як визначити підроблене вино. У нього денце було плоским. Навіть у фільмах цей процес перевірки можна помітити.

Але це застарілий стереотип. Скоріше міф.

Увігнуте дно не завжди вказує на справжність. Як і плоске дно не говорить про підробку.

Низка європейських країн активно виробляють пляшки тільки з плоским дном. Яскравим прикладом виступає Німеччина. Інші види пляшок там робити заборонено на законодавчому рівні.

Етикетка

Інструмент, яким користуються виробники дешевого фальсифікату, а також сумнівної сурогату.

Вони роблять етикетки яскравими, барвистими і запам’ятовуються. Все, щоб привернути увагу.

Досвідчені сомельє впевнені, що за яскравою етикеткою, як і за незвичайними за формою пляшками, ховається нездатність запропонувати напій високої якості. Людина купує таке вино заради пляшки, а не вмісту.

Бо скромні, непримітні етикетки зазвичай приховують за собою найякісніше, а також смачне вино.

У справжніх вин, які копіюють шахраї, етикетки:

  • рівні;
  • якісні;
  • легко читаються;
  • з хорошою папери;
  • без розмитих букви;
  • без слідів клею;
  • з повною інформацією про виробника;
  • з докладним складом.

Дату виробництва друкують на етикетках. Вона не повинна наноситися іншими способами.

Виробники, які випускають підробки, приховують своє перебування. На етикетці пишуть лише назва бренду, якийсь юридичну адресу. Часто неіснуючий. Знайти завод за вказаною адресою не вийде.

Хороші заводи вказують країну, завод, а також адреси. Перевірити їх можна через Інтернет. Або відвідати особисто. Екскурсії по винних заводів цікаві і захоплюючі. І є дегустація.

Порошкові вина

Багато говорять, що підроблене вино роблять з порошку.

У дійсності поняття порошкових вин не існує. Це неправильне трактування питання. Мова йде про вино, зроблене з виноматеріалів. Спеціальні заготовлені продукти. Та їх використання цілком закономірна. Особливо у винних напоях.

Але повірте, що абсолютно невигідно і нераціонально випарювати вино для отримання якогось порошку. А потім розводити його з водою, і розливати по пляшках. Фінансово це дуже затратно.

Пародії на цей напій роблять інакше. Беруть воду, додають спирт, а також використовують ароматизатори та барвники. Останні 2 компоненти і можуть бути у вигляді порошку.

Як перевірити

Є кілька способів для визначення справжності, а також якості алкогольного напою.

Ці тести легко провести в домашніх умовах.

Вони дають відмінний результат. Це можливість купити пляшку і зрозуміти, чи варто її брати в наступний раз.

Витрачати весь алкоголь для тесту не доведеться. Достатньо буквально 10-50 грам. Якщо напій виявиться якісним, то все інше можна з задоволенням випити.

Ємність з водою

Треба взяти каструлю або таз, і наповнити його звичайною холодною водою.

Потім налийте в чарку або стакан вино. Тепер головне акуратно опустити в склянку воду. Слідкуйте за поведінкою вина і води.

Якщо алкоголь почав активно змішуватися, а також забарвлювати воду, то це дешева підробка, або алкоголь низької якості. Тут є барвники. При витяганні склянки в ньому буде вода.

Коли ж реакція мінімальна, і вино немов поступово розтікається по воді, не фарбуючи її, це ознака якості. Вино сьогодення.

Харчова сода

соду можна Знайти в будь-якій квартирі і будинку. Зазвичай її купують один раз і на все життя. Вона стане в нагоді зараз.

Візьміть склянку або келих, і налийте туди 10-20 мл вина. Потім додайте на краю ложечки соду. Дивіться на реакцію.

Якщо реакція з’явилася, і напій став чимось сірим, зеленим і блакитним, перед вами оригінал. Вся справа у фруктовому крохмалі. Він реагує на луг. Звідси такий результат.

Синтетичні вина, де використовується вода, спирт, а також барвники та ароматизатори, на соду ніяк не реагують.

Будьте уважними. Є ряд сайтів, які розповсюджують брехливу інформацію. Нібито натуральні вина ніяк не повинні реагувати на соду. Якщо вивчити елементарну хімію, а також поглянути на хімічний склад вина, то стане ясно, що вона зобов’язана вступати в реакцію з лугом. А сода — це найпопулярніший в побуті вид лугу.

Гліцерин

Також потрібно трохи вина. В нього додають 2-3 краплі гліцерину. І спостерігають за реакцією.

Якщо гліцерин опустився на дно і не вступив у реакцію, це добра ознака. Вино сьогодення.

Якщо гліцерин став червоним або жовтим, то в складі барвники. Це видає фальсифікат.

Підводимо підсумки

Вино — це смачний, а також корисний алкогольний напій. Деякі навіть без побоювань дають його підліткам в обмеженій кількості. Але це окрема розмова.

Вино в розумних обсягах приносить користь людині. Але вживання фальсифікату тільки руйнує його.

Важливо навчитися розрізняти хороше вино від поганого, а також розуміти різницю між благородним напоєм на основі винограду і бурдою з барвниками та ароматизаторами.

Тепер знаєте, як це зробити. Користуйтеся порадами і проводите досліди в домашніх умовах.

Яке вино віддаєте перевагу? Можете по запаху або смаку відрізнити натуральний напій від фальсифікату? Які способи перевірки або тести знаєте?

Діліться думками на цей рахунок, а також відповідайте на питання.

На цьому все. Спасибі за увагу!

Підписуйтесь, коментуйте, задавайте питання і розповідайте про нас друзям!