Як відрізнити справжній узбецький казан від підробки

Покрокове керівництво по вибору оригіналу узбецького казана. Як розрізнити між цією продукцією і фальсифікатом розповість експерт. Недоліки підробленої продукції

Як відрізнити підробку

Тепер до питання про те, як відрізнити справжній казан від підробки, що імітують оригінальний виріб з Намангана.

  • Матеріал. Справжні казани виготовлені з високоякісного чавуну. Якщо пропонують вироби з алюмінію або міді, то висновок однозначний. Це не є оригінальною продукцією;
  • Вага. Визначити, це чавунний казан чи ні, можна просто по вазі вироби. Конструкція повинна бути важкою. Навіть якщо це посуд невеликого обсягу. Замінники з алюмінію та інших матеріалів більш легкі. Їх можуть покривати складами, які лише імітують чавун;
  • Покриття. Якщо виріб підозріло легке, то придивіться до поверхні. Можливо, це просто пофарбований металевий, або алюмінієвий казан. Місцями можуть бути відколи, а також тріщини фарби;
  • Нерівності. Шахраї намагаються надати товару ідеальний зовнішній вигляд. Тому на багатьох підробки поверхні ідеально рівні, а також гладкі. Це помилка. Справжній узбецький казан повинен мати нерівності. Це характерна особливість чавуну. Хоча і відверті напливи і дефекти не допускаються;
  • Ручне виробництво. Справжній узбецький казан роблять точно вручну. З-за цього вироби однакового обсягу можуть відрізнятися між собою по товщині, висоті, а також іншими параметрами;
  • Товщина стінок. Вона повинна варіюватися від 5 до 12 мм. Якщо бачите меншу товщину, то такий казан брати не варто;
  • Документи. Не завадить і документальне підтвердження оригінального походження товару. Тому попросіть у продавця відповідні сертифікати, паспорт виробів, а також інші обов’язкові папери.

Випробовувати казан на практиці, щоб зрозуміти, підробка це чи ні, не варто.

Це потенційно небезпечно для здоров’я.