Як відрізнити справжній узбецький казан від підробки

Покрокове керівництво по вибору оригіналу узбецького казана. Як розрізнити між цією продукцією і фальсифікатом розповість експерт. Недоліки підробленої продукції

Узбецький казан

Його також називають наманганским казаном. Вважається кращим інструментом для приготування такої їжі як плов, булгур, м’ясо, а також картоплю і так далі.

Перш ніж розповісти про те, як відрізнити казан з Намангана від підробки, потрібно вникнути в його суть.

Цю кухонне начиння з’явилася в Узбекистані більше 100 років тому. Вперше її зробили в місті Наманган. Звідси ще одна назва узбецького казана.

Робили вручну, використовуючи чистий чавун. Це додало посуді унікальні кулінарні властивості. Виглядає як класичний, звичний всім нам казан напівкруглої форми. Часто комплектується кришкою. Має велику товщину, а також солідні розміри. Плюс в тому, що їжа готується рівномірно. Чавунна стінка не дозволяє пригорати.

До сильних сторін оригінальних узбецьких казанів відносять:

  • відмінний матеріал (чавун) для приготування здорової їжі;
  • термін служби складає десятиліття при правильному догляді;
  • щільні і товсті стінки дозволяють рівномірно нагріватися, а також розподіляти тепло;
  • великий вибір за обсягом виробів.

Мінусом можна вважати велику вагу. Чавун важкий, а тому не кожна плита витримає таку масу.

особливий Догляд, але його не варто називати недоліком.

Алюмінієві аналоги мають більше недоліків, але менше переваг. Хоч і виглядають красиво.