Як відрізнити справжній коньяк від підробки

Стаття розповість про відмінності між підробкою коньяку і оригіналом. За якими ознаками можна відразу визначити фальсифікований неякісний товар перед покупкою?

Пляшка

Дивіться на наповнення, а також на вміст.

Фальсифікат часто наповнюється до пробки. Тут навіть не роздумуйте, а відразу ставте пляшку назад на полицю. Хороший завод ніколи там не робить. Повинен залишатися повітряний зазор об’ємом близько 50 мл

При використанні виробником прозорою пляшки переверніть ємність, а також подивіться на її денце. В хорошому напої залишається олійна крапля, яка перед початком стікання деякий час утримується. Це вказує на наявність особливих речовин у складі, а також є ознакою автентичності продукту високої якості.

Якщо краплі нема, або вона мінімальна за розміром і відразу падає, то це фальшивка.

Перевірка в домашніх умовах

В магазині все пройшло гладко. Ніяких явних ознак підроблення виявлено не було. Але це ще не гарантія якості. Належить домашня перевірка.

Тут виділю 3 фактори.

  • Аромати і запахи. Відкрийте пляшку і піднесіть її до свого носа. Якщо відчули різкий і хімічний запах, то до подальшого вживання приступати не варто. Виготовлення коньяку передбачає присутність метанолу. Але при виробництві якісного напою його фільтрують. Якщо це не зроблено, то ніс моментально відчує різкий запах;
  • Колірні характеристики. Хороші коньяки мають темний відтінок. Ніякої муті в рідині бути не повинно. Дешеві і підроблені продукти світлі. Це говорить про низьку якість виробництва, а також про допущення помилок при виготовленні;
  • Наявність маслянистих крапель. Їх легко перевірити при наливанні в келих напою. Обертайте його, і дивіться на сльози утворюються або ніжки. Вони повинні стікати по стінках. Відбувається процес випаровування спирту, а ефірні речовини залишаються і починають стікати. Чим їх більше, а також чим він тягуче, тим краще.

Краще розпізнати підробку ще до її покупки. Так ви не витратите даремно гроші.

Але якщо по пляшці і етикетці визначити фальшивку не вийшло, а також візуальна оцінка нічого не дала, то не поспішайте випивати все.

Оцініть якість рідини, перевірте її смак, а також запах. Якщо вони викликають підозри і неприязнь, то не пийте. Так, гроші витрачені. Але розпивання такого алкоголю загрожує серйозними наслідками для здоров’я.

Коньяк можна залишити для приготування якихось десертів або основних страв, коли відбувається випаровування і випарювання. Але насолодитися смаком і ароматом підробленої коньячної продукції ви не зможете.