Що підкаже запах
По запаху можна визначити свіжість, а також натуральність продукту.
Звертайте увагу на такі ключові моменти:
- якісний і натуральний жир ніякого вираженого і дуже яскравого аромату не має;
- якщо відчувається ознака ароматизаторів, відмовтеся від покупки;
- при наявності дивних, неприємних запахів, купувати і використовувати борсуковий жир не варто.
Іноді зустрічається і натуральний борсуковий жир, що має неприємний запах. Пов’язано це з тим, що при обробці жир знімали неакуратно, був пошкоджений кишечник і продукт не промили.
Купувати його чи ні, вирішувати вам. Але якщо є можливість купити жирок без запаху, краще від цього смердючого варіанту відмовитися.
А який він на смак
Деякі дивуються, що дорослі і діти без проблем вживають борсуковий жир. Насправді дивного в цьому нічого немає.
Справа в тому, що смак у продукції набагато м’якше, ніж у свинячого сала. Та і явних відторгнень не викликає в більшості випадків.
Але якщо ви відчуваєте гострий, кислуватий, а також гнильний або будь-який інший неприємний смак і запах, то тут щось не так. Або це підробка, або технологія виробництва і зберігання були порушені. В обох випадках від покупки краще відмовитися.