Про користь борсукового жиру чули практично всі. І багато його випробували на собі. Продукт дійсно дуже популярний. І цим активно користуються шахраї. Прихильники народної медицини зобов’язані знати, як відрізнити справжній борсуковий жир від підробки.
Тут слід спиратися на кілька характерних ознак.
Але не буде зайвим ближче познайомитися з цим продуктом, дізнатися про його особливості, походження та інші важливі моменти.
Як виглядає продукт
Борсук є єдиним представником з родини куницевих, хто впадає в зимову сплячку. Немов ведмідь. Перш ніж вирушити на довгий зимование, тварина запасається жиром. У ньому міститься величезна кількість корисних компонентів, що забезпечують правильний обмін речовин в цей період.
У складі містяться вітаміни, мінерали, а також ненасичені жирні кислоти і мікроелементи.
За фактом жир борсука — це цілий біологічно активний комплекс. Людина здатний витягти з нього буквально все, що стане в нагоді в боротьбі як з хронічними, так і з гострими формами захворювання. Його може вживати навіть дитина. Кожне властивість максимально ефективне, але при цьому безпечне. Звичайно, приймати, а також проводити лікування краще тільки після консультації з фахівцями.
Хто і коли виявив такі властивості борсукового жиру, сказати складно. Вважається, що застосування продукту практикується більш 200 років.
З-за високої цінності борсуковий жир всіляко намагаються підробити. Буває так, що під видом цінного продукту продають звичайні дешеве свиняче сало. А для схожості з жиром борсука просто додають деякі добавки.
Говорячи про борсуковий жир і як відрізнити від підробки, точно варто звернути увагу на зовнішній вигляд та інші характеристики.
- Консистенція. Натуральний продукт при кімнатній температурі буде рідким. Але якщо помістити в холодильник, то стане щільним;
- Колір. Характерний колір жовтувато-білий. При охолодженні нагадує щось хороше вершкове масло;
- Запах. Він специфічний. Але точно охарактеризувати складно. Комусь здається, що в ароматі присутні рибні нотки. Інші відчувають трав’янистий аромат.
Якщо жир кислий або прогірклий смак, вживати і використовувати в лікувальних цілях категорично заборонено.
Інакше ризикуєте отримати серйозне отруєння, або зіткнутися з алергічними проявами.