Як плавиться борсуковий жир
Дуже простий тест, що дозволяє відразу зрозуміти, підробка це чи ні.
Треба взяти шматочок твердого жиру з холодильника. Помістіть цей шматочок у руку і дивіться, як він буде плавитися при цьому.
Натуральний борсуковий жир починає перетворюватися на рідину з твердого стану буквально відразу після контакту з шкірою.
Якщо ж шматочок не тане, або процес відбувається занадто довго, перед вами фальсифікат.
Причому фальсифікат може бути різним. Це повністю імітація, виконана з тих чи інших дешевих компонентів. Або суміш натурального борсукового жиру з якимись добавками. В обох випадках мова йде про фальшивий препараті. Отже, від його купівлі, а також застосування і вживання варто категорично відмовитися.
Зовнішній вигляд
Щодо зовнішнього вигляду борсукового жиру, який може бути якісним і натуральним, підробленими, або низької якості, хоч і природного походження, можна дати наступні рекомендації:
- За кольором продукт може змінюватись від білого до кремового, жовтуватого. Все залежить від того, де мешкав звір, а також чим і як він харчувався;
- Польові борсуки мають більш рідку консистенцію жиру, а також жовтуватий відтінок. Лісові і тайгові борсуки дають густий і білий жирок;
- Якщо продають товар темного кольору, це напевно натуральний продукт. Ось тільки технологія приготування була явно порушена;
- Жир виходить темним, коли його надто швидко смажать на високій температурі. У підсумку він скоріше нагадує оліфу;
- Пересмажену натуральний борсуковий жир використовувати в лікуванні, а також вживати не рекомендується. Особливої шкоди не буде. Але і користі в такому складі немає абсолютно;
- Щільність цього жирку нагадує медичний вазелін. І так само легко плавиться при контакті з шкірою;
- При тривалому зберіганні жир стає прозорішим у верхній частині ємності, а також більш щільним внизу. Це нормальне явище. Пояснюється різними показниками щільності кислот;
- Вживати такий жир можна. Але перед використанням буде правильно його ретельно перемішати;
- Ні в якому разі не купуйте товар, який має вкраплення іншого кольору, а також ознаки цвілі або грибка.
Слідуючи цим рекомендаціям, ви зможете не тільки відрізнити натуральний продукт від підробки, але також і уникнути придбання низькоякісного і зіпсованого жиру.