Як відрізнити справжній борсуковий жир від підробки

Читайте про способи відмінності підробки борсукового жиру від оригіналу. Зі статті дізнаєтеся, чим відрізняється справжній товар від неякісного

Як плавиться борсуковий жир

Дуже простий тест, що дозволяє відразу зрозуміти, підробка це чи ні.

Треба взяти шматочок твердого жиру з холодильника. Помістіть цей шматочок у руку і дивіться, як він буде плавитися при цьому.

Натуральний борсуковий жир починає перетворюватися на рідину з твердого стану буквально відразу після контакту з шкірою.

Якщо ж шматочок не тане, або процес відбувається занадто довго, перед вами фальсифікат.

Причому фальсифікат може бути різним. Це повністю імітація, виконана з тих чи інших дешевих компонентів. Або суміш натурального борсукового жиру з якимись добавками. В обох випадках мова йде про фальшивий препараті. Отже, від його купівлі, а також застосування і вживання варто категорично відмовитися.

Зовнішній вигляд

Щодо зовнішнього вигляду борсукового жиру, який може бути якісним і натуральним, підробленими, або низької якості, хоч і природного походження, можна дати наступні рекомендації:

  • За кольором продукт може змінюватись від білого до кремового, жовтуватого. Все залежить від того, де мешкав звір, а також чим і як він харчувався;
  • Польові борсуки мають більш рідку консистенцію жиру, а також жовтуватий відтінок. Лісові і тайгові борсуки дають густий і білий жирок;
  • Якщо продають товар темного кольору, це напевно натуральний продукт. Ось тільки технологія приготування була явно порушена;
  • Жир виходить темним, коли його надто швидко смажать на високій температурі. У підсумку він скоріше нагадує оліфу;
  • Пересмажену натуральний борсуковий жир використовувати в лікуванні, а також вживати не рекомендується. Особливої шкоди не буде. Але і користі в такому складі немає абсолютно;
  • Щільність цього жирку нагадує медичний вазелін. І так само легко плавиться при контакті з шкірою;
  • При тривалому зберіганні жир стає прозорішим у верхній частині ємності, а також більш щільним внизу. Це нормальне явище. Пояснюється різними показниками щільності кислот;
  • Вживати такий жир можна. Але перед використанням буде правильно його ретельно перемішати;
  • Ні в якому разі не купуйте товар, який має вкраплення іншого кольору, а також ознаки цвілі або грибка.

Слідуючи цим рекомендаціям, ви зможете не тільки відрізнити натуральний продукт від підробки, але також і уникнути придбання низькоякісного і зіпсованого жиру.