Як відрізнити масло Кастрол оригінал від підробки

Як перевірити оригінальність масла Castrol розповість докладна стаття. Дізнайтеся, які особливості упаковки і зовнішнього вигляду в фальсифікату та підробленої продукції

Нові ступені захисту

Зараз підробка Кастрол зустрічається часто. Але зрозуміти, що це оригінальний продукт, стало простіше. Все завдяки новим методам захисту від копіювання.

Компанія Castrol впровадила кілька ступенів захисту.

  • Кільце на кришці і логотип. На кришці є ребра жорсткості, які повинні доходити до верху каністри. Логотип на кришці виконаний у жовтому кольорі. Для нанесення використовується лазерний принтер. З-за цього здерти фарбу складно. Кільце щільно прилягає до поверхні кришки;
  • Логотип на кришці. Зверху кришки також є логотип. Він об’ємний, а також нанесений методом тиснення на пластик кришки;
  • Фольга. Якщо зняти ковпачок, під ним буде захисна фольга. Щільно прилягає. Має сріблястий колір;
  • Код на каністрі. Кожна каністра отримує унікальний код. За допомогою коду зашифрована інформація про країну-виробника, номер партії, а також про дату розливу. Для нанесення коду використовується лазерний принтер;
  • Голограма у вигляді замку. Переміщаючи каністру в горизонтальній площині, голограма повинна переливатися. В інших випадках переливу немає. Підробки переливаються в будь-якому напрямку;
  • Подвійна етикетка. Подивіться на зворотний бік каністри. Тут є етикетка. Причому подвійна. Можна розгорнути. Поділ відбувається легко і просто. На підробках поділ складне. Десь заїдає. Може рватися;
  • Дата виготовлення. Дивіться, коли розливали масло, а також коли була виготовлена каністра. Логічно, що каністра не може бути здійснена не пізніше, ніж виконаний розлив олії. Але і різниці у виготовленні більш ніж 2 місяці бути не повинно;
  • QR-код. Подивіться на код з лицьової сторони, а також на звороті каністри. Вважайте код, використовуючи смартфон. Звірте з цифро-буквеними значеннями на тарі.

Відштовхуючись від цієї інформації, можна захиститися від підробленого моторного масла.